Nazad

Gradski park

Predstavlja zelenu oazu u samom centru Bele Crkve, koji pruža posetiocima prijatan odmor od gradske vreve. U centru parka se nalazi paviljon za svečanosti i okupljanja koji podseća na prošla vremena. Prvi podaci o postojanju parka u Beloj Crkvi datiraju iz perioda posle 1840. godine.
Godine 1912. podignut je današnji muzički paviljon. Godine 1913. podignuto je postrojenje sa bunarom i kućicom. Na kućici je uklesana geografska širina, dužina i nadmorska visina Bele Crkve. Gradski park u Beloj Crkvi je pravilnog geometrijskog oblika, čije se staze zvezdasto pružaju od dva centralna kružna platoa, u čijem je jednom centru postavljen Spomenik pobedi. Renoviranje parka je započeto 2015. godine i očekujemo da će zablistati u novom ruhu u toku 2016. godine.

Trg ruskih kadeta

Naziv je dobio zbog izuzetnog doprinosa Ruske migracije Beloj Crkvi.U centralnom delu parka nalazi se spomenik Crvenoarmejcima koji su učestvovali u II Svetskom ratu. Na trgu se nalazi crkva Jovana Bogoslova poznatija kao Ruska crkva koja je sagrađena 1932 godine. Do 1965 god. u Parku se nalazio krst iz 1818 god. poklon Vršačkogepiskopa Vikentija Jovanovića Vidaka. Danas se krst nalazi u porti Srpske pravoslavne crkve.

Železnički park

Želežnički park je najverovatnije nastao u vreme izgradnje želežničke stanice i pruge 50 ( pedesetih) godina 19 veka. Ovaj park je prostor koji se prvi ukazuje putniku nakon izlaska iz želežnicke stanice tj. nakon dolaska u Belu Crkvu. U parku se nalaze teniski tereni, košarkaški tereni i dečije igralište.